Project Description

Client: BLINK 42-21

Production: ZOOTROP STUDIO

„Ова не се вести“ е проект наменет за потикнување на критичкото размислување и медиумска писменост. Преку серија на кратки видеа како дел од кампањата #ЗдравоЗаГотово проектот ќе опфати различен спектар на креирање и користење на лажни вести, но и начини како истите да се препознаат.
Од пропаганда, теории на заговор до озборувања, лажните вести можат да се однесуваат на банални приказни кои лесно се воочуваат до суптилни пораки кои влијаат на одлуките кои ги носиме.